Carrot cake met Zùsto

06 september 2016

Een tijdje geleden bakte ik een heerlijke worteltaart met de nieuwe Belgische suikervervanger Zùsto. Mijn review en meer informatie over Zùsto vind je hier. Worteltaart is één van mijn favoriete taarten. Als ik een koffie ga drinken, kan ik het meestal niet weerstaan en bestel ik snel een stuk. Kaneel en speculaaskruiden zijn gewoon heaven. 

Waarom ik zo lang gewacht heb om er zelf een te maken, geen flauw idee. Ik weet alleen dat de taart na twee dagen al volledig op was. En voor één keer was het niet volledig de schuld van mijn mama en broer, die meestal alles wat ik bak zonder schaamte opeten. Ik zat er deze keer ook voor iets tussen. Of voor de helft.

INGREDIËNTEN
- 300 gr geraspte wortelen
- 150 gr speltmeel
- 100 gr boekweitmeel
- 100 gr gesmolten kokosolie
- 3 eieren
- 100 gr vloeibaar eiwit
- 150 ml rijstmelk
- 15 druppels vanille flavouring (je kan ook 1/2 tsp vanille extract gebruiken)
- 3 tsp bakpoeder
- 1 tsp kaneel
- 2 tsp speculaaskruiden
- snufje zout
- 150 gr Zùsto
- handje walnoten

Voor de frosting:
- 100 gr roomkaas
- 100 gr Griekse yoghurt
- 20 gr Zùsto

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng alle droge ingrediënten in een kom (speltmeel, boekweitmeel, bakpoeder, Zùsto, kaneel, speculaaskruiden en zout).
3. Voeg daar de gesmolten kokosolie, eieren en vloeibaar eiwit aan toe. Meng tot een glad beslag met een garde.
4. Voeg daaraan de rijstmelk en vanille druppels toe en meng goed.
5. Roer de geraspte wortelen doorheen het mengsel met een lepel.
6. Vet een bakvorm in met kokosolie, giet het mengsel erin en zet in de voorverwarmde oven.
7. Bak in 45-55 minuten gaar. Laat eerst afkoelen voor je de taart uit de bakvorm haalt.

Frosting:
1. Meng de roomkaas, Griekse yoghurt en Zùsto in een kom met de keukenmixer tot een glad beslag.
2. Bestrijk de taart met de frosting.
3. Versier met walnoten.

Tadaaa, klaar om van gesmuld te worden!





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Some time ago I baked a delicious carrot cake with the new Belgian sugar substitute Zùsto. You can find my review and more information about Zùsto here. Carrot cake is one of my favourite cakes. When I go out for a coffee, I usually can't resist and order quickly a piece. Cinnamon and mix for spiced cookies are just heaven.

Why I waited so long to make one myself, I have no idea. All I know is that the cake was completely gone after two days. And for once, it wasn't entirely my mom's and brother's fault. They usually eat everything I bake without shame. I had something to do with it too this time.

INGREDIENTS
- 300 gr grated carrots
- 150 gr spelt flour
- 100 gr buckwheat flour
- 100 gr melted coconut oil
- 3 eggs
- 100 gr liquid egg whites
- 150 ml rice milk
- 15 drops vanilla flavouring (you can also use 1/2 tsp vanilla extract)
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp cinnamon
- 2 tsp mix for spiced cookies
- a pinch of salt
- 150 gr Zùsto
- a handful of walnuts

For the frosting:
- 100 gr cream cheese
- 100 gr Greek yogurt
- 20 gr Zùsto

PREPARATION
1. Preheat the oven to 180°C.
2. Mix all the dry ingredients in a bowl (spelt flout, buckwheat flour, baking powder, Zùsto, cinnamon, mix for spiced cookies and salt).
3. Whisk in the melted coconut oil, eggs, liquid egg whites, rice milk and vanilla drops.
4. Spoon the grated carrots into the mixture.
5. Grease a cake tin with coconut oil, poor in the mixture and put in the preheated oven.
6. Bake for 45-55 minutes until it's done. Let it cool before you take it out of the cake tin.

Frosting:
1. Mix the cream cheese, yogurt and Zùsto in a bowl with a mixer until smooth.
2. Spread the frosting on the cake
3. Garnish with walnuts.

Tadaaaaa, ready to be feasted on!