Courgette-bananenbrood

21 september 2016

In het begin vond ik het zelf wat vreemd: courgette in gebak. Maar dit courgette bananenbrood was gewoon liefde. Het heeft een heerlijke broodpudding-textuur waardoor het eigenlijk meer op een cake lijkt dan op brood.

Ik was dan ook heel enthousiast, een beetje té enthousiast zelfs, toen het klaar was waardoor ik de oven meteen opentrok. Resultaat? Een ingezakt broodje, zoals je kan zien op de foto's. Maar geen nood, het is nog steeds overheerlijk.

INGREDI√čNTEN
- 150 gr geraspte, uitgewrongen courgette (doe de geraspte courgette in een handdoek en wring uit)
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 1/2 tsp bakpoeder
- 1/2 tsp baking soda
- 200 gr speltmeel
- 80 gr gesmolten kokosolie
- 100 gr honing
- 1 tsp kaneel
- snufje zout

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Mix de bananen met de gesmolten kokosolie met een staafmixer in een kom.
3. Voeg de eieren, het eiwit en de honing toe. Meng goed met een garde.
4. Voeg de bakpoeder, baking soda, speltmeel, zout en kaneel toe. Meng opnieuw goed met een garde.
5. Roer als laatste de geraspte courgette door het mengsel met een lepel.
6. Vet een bakvorm in met kokosolie en giet het mengsel erin.
7. Plaats in de oven voor 50-60 minuten of tot een tandenstoker er droog uit komt.
8. Laat 15 minuten afkoelen voor je het uit de bakvorm haalt. Bewaar in een afsluitbare doos in de ijskast.

Tip: je kan een deel van je brood in sneetjes snijden en invriezen. Zo voorkom je dat het slecht wordt en heb je altijd een lekker snackje klaar!