Vijgenbrood met walnoten

30 oktober 2016

Vorige week kreeg ik een heleboel verse vijgen van iemand, en van iemand anders ook nog eens een heleboel verse walnoten. Wat maak je dan? Ja inderdaad, vijgenbrood met walnoten. Vijgen zijn voor mij gewoon pure liefde. Bovendien ogen ze ook heel mooi.

Mijn andere baksels van vorig weekend waren een beetje in het honderd gelopen waardoor dit broodje er echt wel als een meesterwerk uit zag.

INGREDIËNTEN
- 200 gr havermeel
- 10 vijgen
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 80 gr gesmolten kokosolie
- 100 gr honing
- 60 gr gehakte walnoten
- 1 tsp bakpoeder
- 1 tsp baking soda
- snufje zout
- 1 tsp kaneel

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Pureer 7 vijgen samen met de gesmolten kokosolie in een kom met een staafmixer.
3. Voeg de eieren, het eiwit en de honing toe. Meng goed met een garde.
4. Meng in een aparte kom het havermeel, bakpoeder, baking soda, snufje zout en kaneel.
5. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten.
6. Snij 2 van de 3 overgebleven vijgen in blokjes en meng deze samen met 50 gr van de gehakte walnoten met een lepel onder het mengsel.
7. Vet een bakvorm in met kokosolie en giet het mengsel erin.
8. Snij de laatste vijg in schuifjes en gebruik als versiering samen met de overgebleven 10 gr gehakte walnoten.
9. Zet voor 50 - 55 min in de voorverwarmde oven of tot een tandenstoker er droog uitkomt.