Açai bananenbrood

04 december 2016

Helaas had ik deze zondag geen tijd om zelf iets te bakken. Vorige week maakte ik wel dit heerlijke açai bananenbrood. Ik weet dat het al redelijk laat op de dag is. Gelukkig is het nooit te laat om nog even je keuken in te duiken en dit broodje in de oven te schuiven.

INGREDIËNTEN
- 3 bananen
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 200 gr speltmeel
- 2 tl bakpoeder
- 80 gr gesmolten kokosolie
- 100 gr honing
- 2 tl kaneel
- 2 el açai poeder
- 2 el chiazaden (optioneel)

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Pureer de bananen samen met de gesmolten kokosolie in een kom. Je kan een staafmixer of een keukenmachine gebruiken.
3. Voeg de eieren, het eiwit en de honing toe. Meng goed met een garde.
4. Voeg het speltmeel, de bakpoeder en kaneel toe. Meng goed tot je een glad beslag krijgt.
5. Meng als laatste het açai poeder door het beslag met een lepel.
6. Vet een bakvorm in met kokosolie en giet het mengsel erin. Strooi de chiazaden op het mengsel (optioneel).
7. Zet in de oven en bak voor +- 50 minuten of tot een tandenstoker er droog uitkomt.

Tip: serveer met verse banaan en honing of pindakaas!