Pompoencurry met wortel en kikkererwten

08 december 2016

Daar gaan we weer: een receptje met pompoen. Deze keer krijgen jullie van mij het recept van een heerlijke pompoencurry. De ingrediëntenlijst ziet er misschien wat lang uit maar geloof me, het is het waard. Het recept is dubbel en dik goedgekeurd door mijn gezin. Hopelijk smaakt het bij jullie even goed. Enjoy!


INGREDIËNTEN (4 pers.)
- 400 gr gekookte pompoen
- 1 ui
- 2 tenen look
- 2 wortels
- 250 gr kikkererwten, gewassen en uitgelekt
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
 ½ chilipeper
- 4 dunne schijfjes gember
- ¼ tl kaneel
- ¼ tl kurkuma
- ¼ tl currypoeder
- 1 el olijfolie
- 200 ml water
- snufje zout
- een handje verse koriander
- 4 partjes limoen
- 240 gr ongekookte quinoa of rijst

BEREIDING (45 min.)
1. Versnipper de ui, tenen look, chilipeper en gember. Schil de wortel en snij in schuifjes.
2. Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui in 2 minuten glazig.
3. Pureer ondertussen in een aparte kom de gekookte pompoen met een staafmixer.
4. Voeg de versnipperde look, chilipeper, gember en schijfjes wortel toe in de wok. Roerbak 1 minuut.
5. Voeg de pompoenpuree, kikkererwten, kokosmelk en water toe. Roer goed om.
6. Voeg kaneel, kurkuma en currypoeder toe.
7. Laat afgedekt 25 minuten sudderen. Roer regelmatig.
8. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
9. Serveer de pompoencurry met de quinoa, verse koriander en partjes limoen.