Quinoamuffins met rode bessen

11 december 2016

Nog een receptje dat ik vanonder het stof haal voor jullie!

Rode bessen helpen tegen koorts, bevorderen de spijsvertering en helpen gifstoffen beter af te voeren. Jammer genoeg ben ik zelf niet zo'n fan van 'rauwe' rode bessen. Daarom probeerde ik ze eens in één van mijn gebakjes te verwerken. En ja hoor, deze quinoamuffins met rode bessen zijn goedgekeurd!


INGREDIËNTEN (10 - 12 muffins)
- 100 gr ongekookte quinoa
- 180 gr havermeel
- 1 ei
- 150 gr Griekse yoghurt
- 70 gr kokosolie
- 100 gr kokosbloesemsuiker
- 70 gr rode bessen
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout

BEREIDING
1. Verwarm de oven alvast voor op 180°C.
2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.
3. Doe het ei, de kokosolie en de yoghurt in een blender en blend tot een glad beslag.
4. Giet het beslag in een kom.
5. Voeg het havermeel en de kokosbloesemsuiker toe. Meng goed met een garde.
6. Meng de gekookte quinoa en de rode bessen door het beslag met een lepel.
7. Vet een muffinbakvorm in met kokosolie en verdeel het beslag erover met een lepel.
8. Bak voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Laat 15 minuten afkoelen voor je de muffins uit de bakvorm haalt.