Vegan brownies van zoete aardappel

23 juli 2017

Goeiemorgen! Na even lekker uit te slapen (het is zondag voor iets toch?), besloot ik alvast wat achterstallige receptjes met jullie te delen. Een tijdje geleden maakte ik deze vegan zoete aardappelbrownies. Ik ben nog niet helemaal bekend met het 'vegan bakken' maar deze brownies vond ik persoonlijk behoorlijk geslaagd!

INGREDI√čNTEN (ong. 8 brownies)
- 400 g gekookte zoete aardappel
- 100 g speltmeel
- 6 el cacaopoeder
- 50 g kokosolie
- 100 g ontpitte dadels
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 2 el agavesiroop
- snuifje zout

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Mix de gekookte zoete aardappel samen met de dadels en de kokosolie tot een glad beslag. Gebruik daarvoor een keukenmachine of staafmixer.
3. Meng onder het beslag de kaneel, het vanille extract, de agavesiroop en het zout.
4. Meng in een aparte kom het speltmeel en het cacaopoeder. Voeg dat toe aan het beslag en meng goed. Het wordt een enorm plakkerige massa, maar dat is normaal!
5. Bekleed een bakvorm van 21 cm x 21 cm met bakpapier. Verdeel het mengsel gelijk over de bakvorm.
6. Plaats in de voorverwarmde oven voor 25 à 30 minuten.
7. Laat 15 minuten afkoelen. Snij in gelijke stukken en enjoy!